0704
Genişletilmiş Metal Saclar
Göz Aralığı : 42×14 mm
Modelin diğer ölçüleri için aşağıdaki tabloyu inceleyiniz.
Genişletilmiş Metal Nedir?
Genişletilmiş metal saclar farklı eksenlerde çalışan eksantrik pres makinalarında, özel alaşımlı çelik bıçak kalıplar yardımıyla saca dilme ve germe işlemleri aynı anda uygulanmasıyla üretilen bir sac çeşididir. Bu üretim yönteminde aradaki boşluktan herhangi bir fire çıkmadığı için ekonomik anlamda avantajlı bir üründür.
Genişletilmiş metal çeşitli malzemelerden üretilebilir ve malzeme seçimi genellikle kullanım amacı, çevre koşulları ve gerekli mukavemet veya korozyon direnci gibi faktörlere bağlıdır. (Örneğin paslanmaz çelik, alüminyum, soğuk haddelenmiş çelik, sıcak haddelenmiş çelik, galvanizli metal gibi malzemeler seçilebilir.) Genişletilmiş metalin deseni, uygulamanın özel gereksinimlerine bağlı olarak farklı şekil ve boyutlarda açıklıklarla farklılık gösterebilir.
Genişletilmiş Metalin Özellikleri Nelerdir?
Genişletilmiş metal; güvenlik, estetik ve dekorasyon, depolama, havalandırma, koruma, bölme gibi çok yönlü bir kullanım sunar. Genişletilmiş metalin diğer özelliklerini maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz:
Uygun maliyet: Metrekare ağırlığı hafif olduğu için maliyet açısından ekonomiktir ve kullanılacak yapı üzerinde fazla ağırlık yapmaz.
Dayanıklılık: Tek parça üretildiği ve kaynak kullanılmadığı için kopmaz, ayrılmaz, rüzgâra karşı dirençlidir, devrilmez. Darbelere karşı dayanıklıdır ve uzun yıllar kullanılabilme avantajı sağlar.
Kolay montaj ve Nakliye: Genişletilmiş metallerin istiflenmesi, montajı ve nakliye işlemleri kolaydır.
Verimli üretim: Üretim aşamasında atık hurda meydana çıkmadığı için çevreye zarar vermez.
İyi iletken: Tek parça olduğundan elektriği, manyetik akıyı ve ısıyı mükemmel iletir.
Geçirgenlik: Havanın, sıvının ve ışığın serbestçe hareket etmesini sağlar.
Güvenlik: Sacın üzerinde el ve ayak girebileceği kadar boşluk olmadığı için tırmanmaya izin vermez ve geçiş sağlamaz.
Genişletilmiş Metal Çeşitleri Nelerdir?
Standart Genişletilmiş Metal
Standart genişletilmiş metal en yaygın kullanılan ve en ekonomik olan modeldir. Açıklıkları ve çok yönlü tasarımıyla, farklı endüstrilerde kullanılır.
Düzleştirilmiş Genişletilmiş Metal
Pürüzsüz bir yüzey istendiği takdirde düzleştirilmiş genişletilmiş metal seçilebilir. Düzleştirilmiş genişletilmiş metal, soğuk haddelenmiş genişletilmiş metalin silindir makinası yardımıyla yassılaştırılması ile üretilir. Düzleştirme işlemi genellikle tabakanın uzunluğunu %5 oranında uzatır.
Mikro Genişletilmiş Metal
Mikro genişletilmiş metal, hafif metalde küçük açıklıklara sahiptir. Açıklıklar standart, düzleştirilmiş, altıgen ve kare olabilir. Bu tür genişletilmiş metal genellikle filtrelerde kullanılır.
Genişletilmiş Metal Nasıl Üretilir?
Genişletilmiş metal farklı eksenlerde çalışan eksantrik pres makinalarında, özel alaşımlı çelik bıçak kalıplar yardımıyla saca dilme ve germe işlemleri aynı anda uygulanmasıyla üretilen bir sac çeşididir.
Bu üretim yönteminde aradaki boşluktan herhangi bir fire çıkmadığı için ekonomik anlamda avantajlı bir üründür.
Amaçlanan uygulamaya göre genişletilmiş metal, doğrudan projelere uygun şekilde istenen ölçülerde üretilebilir.
Genişletilmiş Metal Hangi Alanlarda Kullanılır?
Genişletilmiş metaller, işlevsellik, hafiflik ve sürdürülebilirlik avantajları ile mimari, inşaat, otomotiv, kimya, enerji, makine, gıda gibi oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir.
Kırımcı Metal olarak ürün gamımızda bulunan farklı ölçülerdeki genişletilmiş metallerin kullanım alanları şöyledir:
– Cephe kaplamaları
– Bahçe çitleri
– Mobilya ve dekorasyon amaçlı uygulamalar
– Yürüme yolları
– Tavan sistemleri
– Havalandırma sistemleri
– Makine endüstrisi
Genişletilmiş Metal Fiyatlarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?
Genişletilmiş metal fiyatının, üretimde kullanılan malzemenin türüne ve sac kalınlığına bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini belirtebiliriz. Buna ek olarak fiyatı etkileyebilecek diğer faktörler şöyledir:
-Malzeme Türü ve Sınıfı: Çelik, alüminyum, paslanmaz çelik veya diğerleri gibi kullanılan metal türü maliyeti önemli ölçüde etkileyebilir.
-Malzeme kalınlığı: Daha kalın malzemeler, kullanılan metal miktarının artması sebebiyle genellikle daha pahalıya mal olur.
-Yüzey: Korozyona karşı dayanıklılık için galvaniz kaplama veya toz boya uygulaması gibi özel işlemler genel maliyeti artırabilir.
-Özel Üretim: Karmaşık veya özel tasarımlar, standart dışı boyutlar gibi talepler daha fazla zaman ve hassasiyet gerektirdiğinden dolayı maliyeti etkileyebilir. Düzleştirme gibi ek işlem adımları daha yüksek maliyetlere katkıda bulunabilir.